Συνάντηση δικτύωσης – ενημέρωσης για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Την Παρασκευή 26-04-24 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση δικτύωσης – ενημέρωσης για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας με έμφαση στις πολλαπλές διακρίσεις, που διοργάνωσαν από κοινού το Ινστιτούτο Πρόληψης & θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων BIA-STOP, ο Σύλλογος για το Παιδί & την Οικογένεια «ΠΝΟΗ» Σύλλογος Πνοή και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.
Η συνάντηση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των Προέδρων Κας Μαρίνας Φιλιππίδου Marina Filippidou -ΛΕΚ, Κας Ιωάννας Χατζηβαρύτη Ioanna Chatzivaryti -ΠΝΟΗΣ και Κας Ελένης Φώτου Eleni Fotou-ΒΙΑ ΣΤΟΠ. Επίσης χαιρέτησαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καβάλας κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος που έκανε μια σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική εισήγηση κλείνοντας με την γνωστοποίηση ότι πρόθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι πριν το Καλοκαίρι να δημιουργήσει και να λειτουργήσει γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και η Κα Salina Rico εκπρόσωπος του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Θεσσαλονίκη.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις: εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων και του ΒΙΑ ΣΤΟΠ Εκ μέρους της ΠΝΟΗΣ μίλησε η παιδοψυχολόγος & μέλος του Δ.Σ. Κα Προδρομία Κοθάλη η οποία αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμμετείχε η ΠΝΟΗ και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με θέμα «Ενεργοί Παρατηρητές και Ενεργοί Αποτροπείς: Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη ζωή των Νέων» παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος.
Στη συνέχεια μίλησαν εκπρόσωποι από τις ΜΚΟ: Work With Perpetrators – European Network & Dyname Aspis Against Violence, από τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και από το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Καβάλας η Πρόεδρός του Κα Δεσποινα Δρενου. Όλες οι εισηγήσεις είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Τη συνάντηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται με την έμφυλη & ενδοοικογενειακή βία.
Στο τέλος της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μεταξύ τους και να γνωριστούν ακόμη καλύτερα και έδωσαν ραντεβού να επαναλάβουν παρόμοιες συναντήσεις.
Πολλά συγχαρητήρια στην Κα Ελένη Φώτου από Ινστιτούτο ΒΙΑ ΣΤΟΠ που πρότεινε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση με διοργανωτές το ΒΙΑ ΣΤΟΠ, την ΠΝΟΗ & το Λύκειο Ελληνίδων.
Πολλές ευχαριστίες στα Αρτοζαχαροπλαστεία ΣΚΛΑΡΗΣ για την προσφορά των κερασμάτων του καφέ.