Σύλλογος

Στον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» για το Παιδί και την Οικογένεια από την ίδρυση του στην Καβάλα στηρίζουμε απρόσκοπτα οικογένειες με παιδιά σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας τους με:

Σίτιση

Σχολικά είδη

Ένδυση & υπόδηση

Βρεφικός εξοπλισμός & έπιπλα

Παιχνίδια & βιβλία

Υποτροφίες σε φοιτητές

Για την σπουδαιότητα του έργου μας τιμηθήκαμε το 2007 από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Κάρολο Παπούλια.

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2001. Τα καθήκοντα του Προέδρου ανέλαβαν διαδοχικά οι κ. Ευάγγελος Γλαντζής (2001), κ. Σμαράγδα Σινοδινού (2001), κ. Βαλασιάδου Αντωνία (2003), κ. Βελισσαρίδης Τηλέμαχος (2007) ενώ η κ. Χατζηβαρύτη Ιωάννα είναι επικεφαλής του Συλλόγου από το 2012 μέχρι σήμερα.

Αναλυτικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται σήμερα από τα εξής μέλη:

Πρόεδρος Ιωάννα Χατζηβαρύτη
Αντιπρόεδρος Κάλφας Απόστολος
Γεν. Γραμματέας Ανδρονίκη Ανέστη
Ταμίας Ελένη Ψυρούκη
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Καραγιαννοπούλου Γεωργία
Αναπλ. Ταμίας Προδρομία Κοθάλη
Μέλος Έφη Λοϊζά

Το δυναμικό του Συλλόγου υφίσταται παροδικά διακυμάνσεις. Σήμερα αριθμεί περίπου στα 310 μέλη, ενεργοί πολίτες της πόλης μας.Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει σταθερά την εγγραφή νέων μελών με την παράλληλη αξιοποίηση του κάθε νέου μέλους στις δραστηριότητες του Συλλόγου.Ας μην ξεχνάμε πως ο αποδοτικός εθελοντισμός είναι αυτός που τρέφεται από την συνέπεια των εθελοντών.

Η ΠΝΟΗ είναι προσηλωμένη στο να συνεισφέρει ενεργά και έμπρακτα στο παιδί και την οικογένεια ποικιλοτρόπως. Ειδικότερα οι στόχοι της περιλαμβάνουν κυρίως:

συνεισφορά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Από τα γραφεία μας και με την απλόχερη βοήθεια των συμπολιτών μας προσφέρουμε τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία και άλλα. Παράλληλα, φροντίζουμε ανάλογα την περίπτωση για την κάλυψη των εξόδων θέρμανσης και των λογαριασμών κοινής ωφελείας.

ενημέρωση και συμβουλευτική της οικογένειας. Στηρίζουμε νομικά και κατευθύνουμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες από το κράτος ή τους αρμόδιους φορείς όταν προκύπτουν προβλήματα ενώ παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη των υποθέσεών τους.

εκπαίδευση παιδιών της οικογένειας. Οι δραστηριότητες σε αυτό το τομέα εστιάζουν στην παροχή ιδιαίτερων μαθημάτων από εθελοντές-μέλη του συλλόγου (καθηγητές, δασκάλους, επιμορφωτές), στην κάλυψη δαπανών για μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια αλλά και στην ετήσια οικονομική στήριξη φοιτητών.

παρέμβαση και συμπαράσταση στα ΑμΕΑ και κοινωνικά μειονοτικές ομάδες με παροχή εμβολίων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν φάρμακα αλλά ακόμα και δωρεάν επεμβάσεις σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

ανάπτυξη εθελοντικών δομών με συμβολή στο κοινωνικό έργο όπως είναι η υποστήριξη κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων σε οικογένειες και παιδιά που χρίζουν βοήθειας.

συμμετοχή των παιδιών και της οικογένειας στον πολιτισμό, αθλητισμό και γενικότερα στη ψυχαγωγία. Αναγνωρίζοντας τη θετική επίδρασή τους στην πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων ενισχύουμε οικονομικά τη συμμετοχή οικογενειών ή παιδιών οικογενειών σε θεατρικά έργα και παραστάσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα και άλλα. Επιπλέον σε συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές προσφέρουμε την ευκαιρία σε παιδιά να υπαχθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Για την επίτευξη των σκοπών του ο Σύλλογος χρησιμοποιεί κάθε νόμιμο μέσον που βοηθά την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του:

παρέμβαση και συνεργασία με τους φορείς του κράτους και τους συναφείς οργανισμούς, την τοπική Αυτοδιοίκηση, με συλλόγους γονέων

συνεργασία με πρόσωπα, άλλους συλλόγους, οργανισμούς

επιστημονικές εισηγήσεις και ημερίδες ειδικών επιστημόνων

δημοσιεύσεις, συνεντεύξεις και λοιπά μέσα, που αποσκοπούν στην παρουσίαση, προβολή και διάδοση του έργου του Συλλόγου, καθώς και την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου υπέρ αυτών που υποστηρίζει.

Μπορείτε να μας βοηθήσετε με:

προσφορά με τρόφιμα μακράς διαρκείας για το μικρό μας παντοπωλείο και μερίδες φαγητού που δίδονται άμεσα στις οικογένειες μας

παιδικά ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια

υποστήριξη στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας
(αφορά εκπαιδευτικούς)

παροχή υπηρεσιών (απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς αλλά και σε επαγγελματίες διάφορων ειδικοτήτων, επιχειρηματίες κ.α.)

στήριξη των δράσεων του συλλόγου μας με φυσική παρουσία για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας