Ενεργοί Παρατηρητές, ενεργοί αποτροπείς: Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη Ζωή των Νέων

Η παρούσα έρευνα διεξάγεται στα πλαίσια του Έργου “Ενεργοί Παρατηρητές, ενεργοί αποτροπείς: Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη Ζωή των Νέων” που χρηματοδοτείται από το πλαίσιο EEA Grants και στοχεύει στην καταπολέμηση της αποσιώπησης και παθητικής στάσης μαρτύρων/παρισταμένων σε περιστατικά έμφυλης βίας.

Η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο, που πλήττει παιδιά και νέους, αγόρια και κορίτσια, όλων των ηλικιακών ομάδων. Περιλαμβάνει οποιαδήποτε επιβλαβή πράξη, κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας όσων την υφίστανται. Μπορεί να τελεστεί τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο χώρο (σπίτι, εργασία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ), στρεφόμενη εναντίον της θέλησης του ατόμου.

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα “Ενεργοί Παρατηρητές, ενεργοί αποτροπείς: Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη Ζωή των Νέων” . Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όσους γονείς με παιδιά από 5 έως 26 ετών το επιθυμούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο ώστε να συμπληρώσουν τη παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1bTqtEOfIgkyF47XGJKZ4lX9eRmPJDAPW-xK1UAhagms/edit?ts=62a35885