15η ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ !

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο την 15η Μαΐου.
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.
Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας είναι να προωθεί την ενημερότητα για ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και να αυξήσει τη γνώση των κοινωνικών, οικονομικών και δημογραφικών ζυμώσεων στις οποίες υπόκεινται οι οικογένειες.
Παρ’ ό,τι οι οικογένειες ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει μορφή κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όσον αφορά τη δομή τους και ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων τάσεων και δημογραφικών αλλαγών, τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να αναγνωρίζουν την οικογένεια ως τη βασική μονάδα της κοινωνίας. Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας γιορτάζεται σε όλες τις χώρες, δείχνοντας τη σημασία που έχει η οικογένεια για τη σύγχρονη κοινωνία των ριζικών μεταβολών.
Οι ευάλωτες οικογένειες τώρα περισσότερο από ποτέ και λόγω της πανδημίας covid19 τα δύο τελευταία χρόνια, φέρουν με ένταση το βάρος της κρίσης που τις επηρεάζει καθοριστικά !
Ο Σύλλογος μας «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια υποστηρίζει από την ίδρυση του τις ευάλωτες οικογένειες της πόλης μας συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του και με την καλή συνεργασία των εθελοντών, επιστημόνων ,θεσμών και συλλογικοτήτων στη διατήρηση των καλών σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και παιδιά που ζητούν την στήριξή μας .
Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της διατήρησης ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος ως μοχλού ανάπτυξης της κοινωνίας, ευχόμαστε να ξεπερνιούνται τα προβλήματα που προκύπτουν και να υπάρχει προκοπή, αγάπη και ενότητα στην ελληνική οικογένεια .
Το ΔΣ